RU  UA

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Названо дату вступу в силу нових санкцій США проти Росії

США в останній тиждень серпня планують ввести другий пакет санкцій проти Росії у рамках справи про отруєння Сергія Скрипаля - колишнього співробітника російської розвідки, який проживає у Великобританії.

Про це повідомляється на сайті Міністерства фінансів США.

Слід зазначити, що перший пакет санкцій проти Росії у справі Скрипаля був введений влітку 2018 року. Відповідно до закону CBW Act для розширення санкцій необхідно було вибрати три з шести способів впливу. Було прийнято рішення реалізувати наступні кроки: виступити проти видачі кредитів або інших типів допомоги Росії з боку МВФ і Світового банку, посилити контроль за видачею ліцензій на російські товари в США, заборонити американським банкам брати участь в первинному ринку кредитування РФ та видачі позичок російському уряду.

Таким чином, новий список санкцій почне діяти з 26 серпня.

"Цей крок істотно знижує шанси на те, що "яструби" в Конгресі проведуть більш жорсткі санкції щодо суверенного боргу РФ, навіть якщо найпалкіші з них вважатимуть вжиті заходи недостатніми", - говорить джерело в Мінфіні США.

Як повідомляв "Апостроф", раніше російський пропагандист Володимир Соловйов публічно поскаржився на нові санкції США проти Росії.