RU  UA

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Макроекономіка

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Стало відомо про введення США нових санкцій проти Росії

Президент Дональд Трамп підписав указ, що вводить другий пакет санкцій США проти Росії у справі Скрипаль.

Про це повідомляє Politico .

Повідомляється, що в четвер, 1 серпня, Трамп підписав указ, що стосується процедури виконання положень про введення санкцій відносно країни, яка порушила американський закон про контроль над хімічною та біологічною зброєю і заборону його застосування від 1991 року. Саме він став юридичною підставою для введення проти РФ першого пакету санкцій у справі Скрипаль в кінці серпня 2018 року.

Раніше лідери комітету Палати представників Конгресу Сполучених Штатів із закордонних справ закликали президента Дональда Трампа ввести другий пакет санкцій проти Російської Федерації, пов'язаний з отруєнням колишнього розвідника Сергія Скрипаля та його дочки Юлії на території британського міста Солсбері.

Додамо, на початку березня 2018 року в британському Солсбері у важкому стані були виявлені екс-співробітник ГРУ Сергій Скрипаль і його дочка Юлія. Колишній британський прем'єр Тереза Мей заявила в парламенті, що Скрипалі були отруєні нервнопаралітичну речовиною "Новачок" (А-234), розробленим в Росії.

Як повідомляв "Апостроф", в середу, 31 липня, Комітет Сенату США з міжнародних справ проголосував за санкції проти російського "Північного потоку-2" .