RU  UA

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Україна може розірвати співпрацю з МВФ: названо терміни

Кредитна програма, по якій зараз ведуться переговори України з Міжнародним валютним фондом, стане останньою, співпраця повинна закінчитися в 2023 році.

Про це повідомила міністр фінансів України Оксана Маркарова під час заходу з нагоди 5-ї річниці hromadske International.

"Мій амбітний план - зуміти закінчити її (програму з МВФ - Апостроф), щоб в 2023 році у нас не стояло питання, коли ми отримаємо новий транш, а могли б себе забезпечувати", - сказала вона.

Міністр зазначила, що зараз уряд продовжує переговори з місією МВФ, яка перебуває з візитом в Києві за новою кредитною програмою про співпрацю.

"Програма, над якою ми працюємо - хороша і вона нам дозволить провести масу реформ, приватизацію, концесію та інші речі. Але і повинна дозволити нам вийти з неї по завершенні - як свого часу це змогла зробити Польща", - пояснила Маркарова.

Нагадаємо, що місія МВФ розпочала роботу в Україні 14 листопада. У МВФ сподіваються досягти швидких результатів в підписанні нової програми співпраці з Україною.

Детальніше про місію МВФ в Україні читайте в матеріалі "Апострофа": Як Зеленському отримати 5 мільярдів від МВФ і при чому тут балакучий Коломойський.