RU  UA

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Мінфін провалив виконання бюджету в лютому: з чим виникли серйозні проблеми

Мінфін недовиконав поповнення бюджету України в лютому, зупинившись на позначці в 93,7%, при сукупних поповненнях скарбниці в 95,3% від запланованого 100%-вого обсягу.

Про це повідомила міністр фінансів Оксана Маркарова на своїй Facebook-сторінці, звітуючи про свою діяльність за минулий місяць в суботу, 29 лютого.

Так, в міністерстві зазначили, що повільне зростання середньої заробітної плати, низькі обсяги імпорту, зміцнення гривні і низька вартість газу ускладнили виконання місячного плану.

Що стосується витрат, то за оперативними даними Держказначейства, в січні-лютому їх обсяг склав 131,1 млрд гривень, або 85,5% від розпису. Відзначається, що на 28,2 млрд гривень (на 17,8%) було збільшено витрати на оплату праці в результаті підвищення мінімалки і склали 91,9% від розпису.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Мінфін розкрив невтішні дані за перший місяць року, зазначивши наявність явної дірки в бюджеті за січень.

Також перебування на посаді глави митниці МаксимаНефьодова може коштувати бюджету України тільки в січні 8 млрд гривень,оскільки щодня бюджет втрачає на митниці мінімум 200 млн гривень.