RU  UA

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

​На які компенсації через карантин можуть розраховувати одержувачі субсидій в Україні: роз'яснення

У зв'язку з карантином через спалах коронавірусу, в Україні планують виплатити додаткові компенсації тим сім'ям, які отримують субсидії на оплату комунальних послуг.

Про це повідомляє hromadske.

У Міністерстві соціальної політики України хочуть компенсувати додаткові витрати на комуналку у зв'язку з карантином.

"На найближчому засіданні уряду ми будемо пропонувати до прийняття рішення, яким хочемо встановити додатково компенсацію витрат для 3 мільйонів домогосподарств, які сьогодні отримують субсидію на оплату окремих комунальних послуг в період карантину", - заявила міністр соціальної політики України Марина Лазебна.

Крім цього, уряд планує спростити процес отримання субсидії для тих українців, які втратять роботу через карантин.

Вона зазначила, що так влада стимулюватиме одержувачів субсидії залишатися вдома. Зокрема, вважають, що українці, які залишаються вдома на період карантину, будуть використовувати більше енергії, газу, води та ін. Тому уряд буде компенсувати ці додаткові витрати. В середньому розмір субсидії повинен вирости на 300 гривень.

Відзначають, що компенсацію проведуть, збільшивши соціальні нормативи, які використовуються для нарахування субсидії, в півтора рази.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні на період дії карантину тимчасово скасовано штрафи за прострочену оплату комунальних послуг.