RU  UA

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Коли буде призначено нового голову НБУ: названо терміни

Голова фінансового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев розповів коли в Україні призначать нового главу НБУ.

Про це він повідомив в інтерв'ю LIGA.net.

За словами Гетьманцева наразі йдуть консультації щодо кандидатури нового глави НБУ.

2 липня у президента Володимира Зеленського була велика зустріч із цього приводу, на якій озвучувалися конкретні прізвища та назвали головні вимоги до кандидата.

"Банкір, із хорошою репутацією. Але головне, що ця людина має бути повністю незалежною – маю на увазі не тільки політичні сили, будь то Слуга народу чи ще хтось, а й, наприклад, МВФ. НБУ повинен залишатися незалежним, але не існувати у вакуумі монетарної політики, і розуміти, що зараз економіка країни, в якій він є центральним банком, дуже потребує його проактивної позиції. Ще раз – баланс інтересів громадян, кредиторів, держави", - сказав він.

Нового главу Нацбанку плануюють призначити найближчим часом, наразі існує шорт-лист, проте імена з нього офіційно не афішуються.

"Ми розуміємо, що це потрібно зробити якомога швидше, щоб стабілізувати ситуацію на фінансовому ринку. Тобто потрібно встигнути до кінця останнього пленарного тижня цієї сесії – до 17 липня", - сказав Гетьманцев.

Як повідомляв "Апостроф", 1 липня глава Національного банкуЯків Смолій написав заяву про звільнення через, за його словами, систематичний політичний тиск.3 липняВерховна Рада проголосувала за звільнення Смолія.