RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Російський мільярдер після аварії на підприємстві перестав бути найбагатшою людиною в РФ

Російський мільярдер Володимир Потанін поступився рядком в рейтингу найбагатших людей Російської Федерації. До цього на підприємстві, власником якого є мільярдер, сталася аварія.

Про це пише РБК.

Відомий російський мільярдер Володимир Потанін зайняв другий рядок в рейтингу найзаможніших громадян Російської Федерації, перше місце за Олексієм Мордашовим, який є головою ради директорів ПАТ "Северсталь".

Статки підприємця Володимира Потаніна оцінили в 28,8 мільярда доларів. Лідер рейтингу є власником статку майже в 30 мільярдів доларів.

Володимир Потанін є найбільшим акціонером ГМК "Норільський нікель", а також керівником холдингу "Інтеррос". Те, що Володимир фінішував на другій сходинці рейтингу, обумовлене падінням акцій "Норнікеля". Справа в тому, що на підприємстві сталася велика аварія. 20 лютого 2021 року повідомлялося про надзвичайну подію на підприємстві, в результаті якого загинули троє робітників.

Через кілька днів після НП представники підприємства повідомили, що робота двох рудників була частково відновлена. До аварії статки Володимира Потаніна оцінювали в 30 мільярдів доларів.

Як писав "Апостроф" раніше, в Росії збільшили штрафи для учасників акцій протесту.