RU  UA

Частина українців може залишитися без субсидій: що не так з ініціативою влади

Ініціатива влади щодо переоформлення субсидії з 1 травня під час пандемії і коронавірусу може призвести до того, що люди не зможуть їх оформити фізично і втратять допомогу від держави.

Про це в програмі "Трикутник Іванської" на Апостроф ТV розповів колишній віце-прем'єр-міністр України (в 2016 -2019 роках), екс-міністр соціальної політики (в 2014-2016 роках) Павло Розенко.

"Законодавством передбачено, що субсидія на оплату послуг ЖКГ на новий період переоформлюється автоматично. Людина один раз подала заяву і якщо в неї в родині нічого не змінюється, субсидії їй нараховують автоматично. Зараз влада хоче "погнати" три мільйони людей в управління соцзахисту, щоб вони заново подали заяви і декларації. От уявіть собі цинізм цього рішення: карантин, коронавірус, локдауни, людей закликають сидіти вдома, а тут цим людям треба буде знову ходити по установах і збирати документи", - зауважив Розенко.

За його словами, не всі отримувачі субсидій зараз зможуть фізично переоформити отримання допомоги від держави.

"Хтось не зможе прийти, хтось побоїться поширення коронавірусу, хтось за станом здоров'я - люди не зможуть прийти і переоформити субсидії. У такий цинічний спосіб буде просто скорочено загальне число субсидіантів і зменшено загальні видатки з бюджету на субсидії", - додав Розенко.