RU  UA

Середа, 29 травня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.70
НБУ:USD  40.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 травня

Всі новини

В Україні можуть злетіти ціни на бензин і дизель: до чого готуватися

В Україні може подорожчати бензин і дизель. Кабмін сьогодні, 2 червня, планує переписати постанову про встановлення граничних цін на бензин і дизель.

Відповідний проект є в порядку денному Кабміну на 2 червня.

У формулі може з'явитися ще одна складова - логістичні та "інші витрати, передбачені контрактом" в розмірі 27 доларів на тонну нафтопродуктів.

Тобто, базова ціна, розрахована Мінекономіки, автоматично стане вище - на літрі це майже 3 центру або 80-90 копійок в залежності від курсу.

На своєму засіданні 14 травня Кабінет міністрів України прийняв постанову, якою до закінчення карантину ввів держрегулювання цін на бензин і дизельне паливо.

Чинна постанова передбачає обмеження торговельних націнок: не більш як 5 гривень на бензин і 7 гривень на дизель. Також прописана формула визначення ціни на бензин і дизель - їх прораховує Мінекономіки з подачі Нафтогазу на підставі даних міжнародного агентства Platts і переглядає кожні 10 днів.

Детальніше про те, що буде відбуватися з цінами на автомобільне паливо в Україні, читайте в матеріалі "Апострофа": Після бунту: чим закінчиться спроба відрегулювати ціни на бензин