RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

В Україні дорожчають бензин та дизпаливо: названа головна причина

В Україні зростають ціни на паливо і в найближчому майбутньому тенденція навряд чи зміниться.

Про це заявили експерти в енергетичній галузі, пише "Сегодня".

Головна причина, за їхніми словами - подорожчання нафти . Нафта дорожчає з квітня, за цей час вартість бареля (159 л) збільшилася з 60 до 76 доларів. Поки немає підстав говорити, що тренд зміниться.

Крім того, Кабмін оприлюднив нові граничні роздрібні ціни на бензин і дизпаливо, які будуть дійсні до 13 липня. З урахуванням торговельних націнок максимальна ціна на "звичайний" бензин для його продажу через мережу АЗС не повинна перевищувати 31,64 грн / літр, на "звичайне" дизпаливо - 29,55 грн / л. На преміальне пальне і автогаз ціни не регулюються.

За минулий тиждень бензин А-92 в середньому подорожчав на 33 коп./л, А-95 - на 30 коп. /л, ДТ - на 16 коп. /л.

Ціна автогазу в середньому не змінилася, при цьому він подешевшав на 1-8 коп. /л в п'яти областях і в Києві, а подорожчав на 1-4 коп. /л в двох областях, в інших областях ціни стабільні.

Раніше ми повідомляли, в Офісі президента заговорили про можливість будівництва нового нафтопереробного заводу в зв'язку з перебоями в поставках нафтопродуктів з Білорусі. "Апостроф" з'ясовував, чи можна поліпшити ситуацію шляхом нарощування внутрішньої нафтопереробки, і чи потрібен для цього "президентський" НПЗ.