RU  UA

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

В Україні будуть зростати зарплати: названо найбільш затребувані професії

Середня заробітна плата в Україні вперше перетнула психологічну позначку в 500 доларів, найбільшим попитом на ринку праці користуються IT-фахівці.

Про це розповіла експерт з працевлаштування Тетяна Пашкіна, пише "Україна 24".

"Якщо говорити про професіоналів, то більше горить в цьому сенсі ринок IT-фахівців. Великі роботодавці скаржаться, що у них по тисячі-півтори вакансій. Це великі аутсорсингові компанії, в яких багато запитів від іноземних та вітчизняних замовників", - зазначила вона.

За словами Пашкіної, український IT-ринок щорічно приростає на 17-20%. Пандемія посилила цю тенденцію, адже багато хто перейшов в онлайн. Фахівцям підвищують зарплати.

Крім того, популярні серед роботодавців також інженери. Хороший інженер-початківець зі знанням англійської мови може отримувати 500-800 євро вже на старті кар'єри. Також є попит на менеджерів з продажу, адже ця сфера розвивається.

"Багато професійних сфер вимагають хороших фахівців і за це готові переплачувати, бо в цьому році, на жаль, вступна кампанія показала, що ми любимо менеджерів, юристів, філологів, психологів і т.д., а інженери та IT-шники не дуже популярні. Відповідно, дефіцит буде тривати і зарплати будуть рости", - констатувала експерт.

Нагадаємо, раніше група макроекономічного аналізу та прогнозування Ukraine Economic Outlook спрогнозувала підвищення розміру офіційної зарплати в Україні на 32,1% до кінця року - з 10 727 гривень до 14 179 гривень.