RU  UA

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 травня

Всі новини

За президентською програмою "Доступні кредити 5-7-9%" підприємці отримали 57,6 млрд грн - Мінфін

Міністерство фінансів України оприлюднило свіжий звіт щодо виконання програми президента Володимира Зеленського "Доступні кредити 5-7-9%".

За даними міністерства, від моменту старту програми по 16 серпня уповноважені банки видали 21 888 кредитів на загальну суму 57,6 млрд гривень.

З них 20,5 млрд гривень видані в якості рефінансування, 7 млрд підприємці оформили на інвестиційні цілі і ще 30 млрд отримано як антикризові кредити.

Про ефективність програми свідчить той факт, що лише за тиждень банки видали підприємцям 343 кредитів на загальну суму 899 млн гривень.

За словами заступниці Офісу президента Юлії Свириденко, завдяки президентській програмі малий та середній бізнес отримав можливість залучити кредитні кошти під низькі відсотки.

"Цю можливість реалізували понад 12,5 тисяч підприємств у сільському господарстві, торгівлі, готельному та ресторанному бізнесі, а також у промисловості. І ми впевнені, що ці компанії не тільки зберегли, але вже й створили робочі місця для майже 20 тисяч нових працівників", ‒ говорить Свириденко.

Нагадаємо, раніше заступник голови Офісу президента, координатор програми "Велике будівництво" Кирило Тимошенко заявив, що в рамках інфраструктурної програми Володимира Зеленського запустили доступну іпотеку. Вона передбачає довгострокове кредитування на термін до 30 років із фіксованою ставкою 7%.