RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Польща хоче видобувати газ в Україні: чи є перспективи у проекту

Польська державна компанія Polskie Górnictwo Naftowe i Gazownictwo (PGNiG) планує вже найближчим часом почати розробку газового родовища в Україні. І хоча поки неясно, про які обсяги може йти мова, і чи буде розвідка успішної, перспективи у проекту є.

Про це пише "Апостроф".

"У мене великі сумніви, що тут все буде швидко. І, наскільки мені відомо, поки ні про який видобуток мова не йде", - сказав в коментарі "Апострофу" керівник спеціальних проектів науково-технічного центру "Психея" Геннадій Рябцев.

Але, навіть якщо газ виявлять, пройде не один рік, перш ніж можна буде говорити про значні обсяги, каже президент Центру глобалістики "Стратегія XXI" Михайло Гончар.

При цьому потрібно розуміти, що у даного проекту перспективи дійсно є.

За словами Геннадія Рябцева, поляки вже давно придивлялися до Львівсько-Волинського басейну, бо в ньому геологічні умови дуже схожі на родовища, які знаходяться по той бік спільного кордону.

"У PGNiG добре знають геологію цього родовища, тому у них є хороший потенціал, - погоджується експерт енергетичних програм Українського інституту майбутнього Андріан Прокіп. - Можливості для нарощування (видобутку - Ред.) є".

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Один шанс на двох: чи спрацює кооперація в газовидобутку між Україною і Польщею