RU  UA

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Вихід на пенсію і тривалість життя: цікава інфографіка по Україні та іншим країнам

В Україні чоловіки та жінки при наявності відповідного стажу мають право на пенсію в 60 років. При цьому середня тривалість життя чоловіків становить 68 років, а жінок - майже 78 років.

Про те, коли виходять на заслужений відпочинок жителі інших країн, і яка там середня тривалість життя, розповідає "Слово і діло".

У Білорусі жінки стають пенсіонерками в 57 років і 6 місяців і живуть в середньому 79 років і 7 місяців. Чоловіки отримують право на соцзабезпечення в 62 роки та 6 місяців, а середня тривалість їх життя - майже 70 років.

У Росії, як і в Польщі, жінки оформляють пенсію в 60 років, а чоловіки в 65. При цьому росіянки живуть в середньому 79 років і 7 місяців, а громадянки Польщі - майже 82 роки. Росіяни живуть в середньому трохи більше ніж 68 років, а поляки - 74 роки та 6 місяців.

В інших країнах Європи пенсійний вік вищий, водночас більше і середня тривалість життя. Так, громадяни Нідерландів можуть скористатися правом на заслужений відпочинок у віці близько 66 років. При цьому жінки в середньому живуть близько 83 років, а чоловіки - трохи більше ніж 80.

У 67 років оформляють пенсію в Греції, Італії, Ісландії та Норвегії. Середня тривалість життя представників чоловічої статі в Греції складає 78 років і 7 місяців, жінок - 83 роки та 7 місяців. Італійки живуть в середньому майже 85 років, а італійці - 81 рік. В Ісландії та Норвегії середня тривалість життя жінок - 84 роки, чоловіків - 81 рік.

Лідерами за тривалістю життя серед європейських країн є Іспанія і Швейцарія. У першій державі в середньому довше за всіх живуть жінки - майже 86 років, у другій - чоловіки (майже 82 роки).

У США пенсіонерами стають у 67 років. При цьому американці в середньому живуть трохи більше ніж 76 років, а американки - майже 81 рік. У Канаді виплати починають отримувати у 65 років, а середня тривалість життя жінок становить близько 84 років, чоловіків - трохи більше ніж 80 років.

Наймолодшими пенсіонерками є китаянки - вони виходять на заслужений відпочинок в 50-55 років, чоловіки отримують право на виплати в 60 років. При цьому жінки в середньому живуть понад 80 років, а чоловіки - майже 75 років.

Раніше Верховна Рада України прийняла в першому читанні законопроект №4668, щодо "вдосконалення" пенсійного законодавства. Передбачається, що він виправляє помилку пенсійної реформи 2017 року, а також дає можливість дострокового виходу на пенсію.