RU  UA

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Субсидія на електроенергію: кому дадуть компенсацію

01 лютого Урядом було прийнято постанову якою затверджено порядок використання коштів для надання компенсації деяким категоріям споживачів електричної енергії.

Порядком передбачено надання компенсації:

  • побутовим споживачам електричної енергії (окрім тих, які отримують житлову субсидію), для яких діяв до 31.12.2020 знижений тариф, які використовують електроенергію для опалення;
  • дитячим будинкам сімейного типу;
  • багатодітним та прийомним сім’ям шляхом спрямування бюджетних коштів постачальникам універсальних послуг з подальшим їх зарахуванням на особові рахунки зазначених категорій споживачів.

Згідно з Порядком постачальники універсальних послуг не пізніше 2 числа місяців (лютий – квітень) 2021 року надсилають Мінсоцполітики і НКРЕКП в електронній формі реєстр споживачів електричної енергії у попередньому місяці вищезазначених категорій для визначення серед них отримувачів житлових субсидій за формою, встановленою Мінсоцполітики.

З 1 жовтня в Україні нормативи споживання комунальних послуг повертаються до докарантинних, фактично скорочуючись в півтора рази. З цього дня субсидія призначатиметься на колишню норму.