RU  UA

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

За який період враховуються доходи при розрахунку субсидії: детальне пояснення

При розрахунку житлових субсидій враховуються доходи претендентів на допомогу за два квартали. Що стосується пенсіонерів, цей період скорочується до одного місяця.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства соціальної політики.

У відомстві пояснили особливості розрахунку субсидій в різних випадках. Так, враховується дохід:

  • за III-IV квартали попереднього календарного року - якщо субсидія нараховується з початку неопалювального сезону;
  • за I-II квартали поточного календарного року - якщо субсидія нараховується з початку опалювального сезону;
  • за два квартали, що передують місяцю, який передує місяцю звернення за призначенням виплат, якщо субсидія нараховується не з початку опалювального (неопалювального) сезону.

При призначенні субсидії з початку опалювального сезону доходи у вигляді пенсії враховуються в розмірі нарахованої пенсії за серпень поточного року, а в разі призначення субсидії з початку неопалювального сезону доходи у вигляді пенсії враховуються в розмірі нарахованої пенсії за березень поточного року.

Якщо субсидія призначається з початку опалювального (неопалювального) сезону в розрахунок береться нарахована пенсія за місяць, що передує місяцю, що передує місяцю, з якого призначається житлова субсидія.

Раніше ми писали що 1 лютого Урядом було прийнято постанову якою затверджено порядок використання коштів для надання компенсації деяким категоріям споживачів електричної енергії.