RU  UA

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

За опалення можна платити менше: як заощаджувати в опалювальний сезон

Як українцям чимало заощадити коштів на опаленні за допомогою встановлення додаткових приладів.

Про це повідомляє "Апостроф".

Утеплення житла

Можна заощадити до 50% за сплату за теплоенергію, якщо утеплити якомога більше своє житло: встановити пластикові вікна, замінити двері на більш якісні, дах, отеплити стіни.

Встановлення терморегуляторів

Ще 20% економії додадуть програмовані терморегулятори, коли можна самостійно вимикати тепло, коли його вже занадто вдома, а також регулювати комфортну для себе температуру. Найоптимальнішою температурою вважають і для економії, і для здоров'я - до 20 градусів тепла.

Встановлення лічильників на тепло

До 70% економії може принести лічильник на тепло, але його неможливо встановити у багатьох старих багатоповерхівках, тому що теплоенергія до помешкання подається по стояку, а також немає закільцованного постачання тільки для квартири. Але є вихід - встановити індивідуальний тепловий пункт у будинку, де мешканці квартир зможуть самі програмувати комфортну їм температуру.

Встановлення оптимального котла

У кого вже є індивідуальне опалення, радять встановлювати оптимальний, конденсаційний котел, а також тепловий насос. Газовий котел вже не такий вигідний, а електричний підійде тільки тим, у кого є пільгові тарифи або багатофазні лічильники. Українці, які живуть у приватних будинках, можуть значно заощадити на теплоенергії, якщо встановлять твердопаливний котел, однак його потрібно регулярно обслуговувати.

Нагадаємо, Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України дало поради українцям, як можна заощадити тепло і газ.