RU  UA

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Які країни мають найбільший показник ВВП: топ-50 за 2021 рік

Передовими країнами зі зростання ВВП у 2021 році стали США, Китай, Японія, Німеччина.

Про це повідомляє сайт VisualCapitalist.

Валовий внутрішній продукт одна із важливих показників обсягу економіки будь-якої країни. Він вимірює загальну ринкову вартість кінцевих товарів та послуг, вироблених у країні за певний період часу, наприклад, квартал або рік. Порівнюючи країни за рівнем ВВП можна зрозуміти, які є найбільш розвиненими і багатими.

Якщо ВВП країни зростає – це показник підвищення економічної активності, що приносить користь працівникам і підприємствам.

Так, у 2021 році, за даними та оцінками Міжнародного валютного фонду (МВФ), лише в номінальному вираженні лідерами з валового внутрішнього продукту стали чотири країни - США, Китай, Японія та Німеччина. Фактично лише ВВП США перевищує сукупний ВВП 170 країн.

Розмір валового внутрішнього продукту США становить 22 900 трлн доларів, що дорівнює 25% світового ВВП. Фінанси, страхування та нерухомість (4,7 трильйона доларів) роблять найбільший внесок в економіку країни, за ними йдуть професійні та ділові послуги (2,7 трильйона доларів) та послуги уряду (2,6 трильйона доларів).

Економіка Китаю посідає друге місце у номінальному вираженні з ВВП і становить близько 17 трильйонів доларів. Вона залишається передовою країною у світі за обсягом виробництва у різних сферах, включаючи виробництво сталі, електроніки та робототехніки.

Однією з найбільш економічно розвинених країн Європи є Німеччина, яка експортує приблизно 20% автомобілів у світі. У 2019 році загальний обсяг торгівлі становив майже 90% ВВП країни.

У ТОП-50 країн із найбільшим показником ВВП увійшли: США, Китай, Японія, Німеччина, Великобританія, Індія, Франція, Італія, Канада, Корея, Росія, Бразилія, Австралія, Іспанія, Мексика, Індонезія, Іран, Нідерланди, Саудівська Аравія, Швейцарія, Туреччина, Тайвань, Польща, Швеція, Бельгія, Таїланд, Ірландія, Австрія, Нігерія, Ізраїль, Аргентина, Норвегія, Південна Африка, ОАЕ, Данія, Єгипет, Філіппіни, Сінгапур, Малайзія, Гонконг, В'єтнам, Бангладеш, Чилі , Фінляндія, Румунія, Чеська Республіка, Португалія, Пакистан, Нова Зеландія.

Раніше ми писали, Україна закінчує 2021 рік з рекордним доларовим ВВП.