RU  UA

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Як роботодавці поповнюватимуть пенсійні рахунки українців: названо умову

Уряд розпочав експеримент із запровадження накопичувальної пенсійної системи для працівників підприємств великої приватизації. Поки що роботодавці робитимуть лише мінімальні внески.

Про це міністр соціальної політики Марина Лазебна розповіла 24 каналу.

“Всі конкретні рішення про фактичний розмір та принципи здійснення внесків прийматимуться на підприємстві. Варіантів безліч. Це може бути фіксована сума або фіксований відсоток від заробітної плати, або розмір внеску може зростати залежно від певних умов – наприклад, віку людини або його стажу, або тривалості його роботи на підприємстві, на певній ділянці виробництва”, – сказала чиновниця.

Вона пояснила, що людина також може сплачувати внески на свій пенсійний рахунок, але виключно за власним бажанням. І в нашій країні вже є приклади, коли підприємство заохочує своїх співробітників. Наприклад, якщо працівник заплатив із зарплати пенсійні внески на свій рахунок, роботодавець додає таку саму суму.

Раніше ми писали, у чому суть експерименту щодо впровадження накопичувальної пенсійної системи для працівників підприємств великої приватизації.