RU  UA

Неділя, 2 червня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 червня

Всі новини

Як зробити соціальні інвестиції ефективними: пояснення з Кабміну

В Україні все більшої популярності набуває соціальне інвестування. Які програми планують реалізувати у 2022 році та наскільки вони будуть ефективні, розповіла міністерка соціальної політики Марина Лазебна.

Про це повідомляє “24 канал”.

Так, за словами міністерки, Кабмін намагається створити більшість соціальних програм з можливістю інвестицій, які б розширювали можливості людей. Але для цього необхідно залучати громади, адже вони найкраще обізнані з потребами своїх мешканців, зауважила вона.

“У державному бюджеті 2022 року ми в 10 разів збільшили фінансування для громад на розвиток семи найбільш затребуваних мешканцями соціальних послуг. Це, в тому числі, денний догляд дітей та дорослих з інвалідністю, підтримане проживання, супровід під час інклюзивного навчання, соціальний супровід при працевлаштуванні та на робочому місці, тимчасовий відпочинок для батьків, які доглядають дітей з інвалідністю”, – розповіла Лазебна.

Вона додала, що також фінансуються програми з придбання соціального таксі для людей з інвалідністю. Планується виділення 810 млн грн для місцевих бюджетів на розвиток сімейних форм виховання та для забезпечення житлом дітей-сиріт. Крім цього, майже 236 млн передбачені у вигляді субвенції громадам на розбудову мережі служб підтримки та соціальних послуг для постраждалих від домашнього насильства.

“Ми змінюємо філософію надання соціальної допомоги, і нарешті збалансовуємо виплати послугами. Люди будуть отримувати не лише адресні грошові виплати від держави, а й послуги за місцем проживання, які допоможуть їм не потрапляти до складних життєвих ситуацій або швидко виходити з них”, - зазначила Лазебна.

За її словами, саме державні соціальні інвестиції забезпечують сталий розвиток, інклюзивне суспільство та рівні можливості.

Раніше ми писали, як працюватиме накопичувальна пенсійна система в Україні.