RU  UA

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

Всі новини

Рубль помер: російська валюта оновила історичний максимум через Путіна

Російський рубль на тлі війни з Україною продовжує круте піке.

Про це свідчать дані торгів.

Так, 2 березня курс долара на Мосбіржі піднявся вище за 109,185 руб, оновивши історичний максимум. Рубль ослабнув до рівня 109,20 до долара станом на 12:10 мск на торгах у Москві і втратив 4,3% до рівня 121,06 по відношенню до євро за підтримки російських компаній.

"Дерев'яний" третій день поспіль слабшає за межами РФ, торгуючись на рівні 117 за долар на електронному торговому майданчику EBS, але все ще нижче за історичний мінімум 120, досягнутий у понеділок.

Також стало відомо, що гігант Apple стала ще однією великою компанією, яка припинила продаж у РФ у відповідь на російське вторгнення в Україну. Виробник айфонів і макбуків висловив глибоке занепокоєння з приводу війни РФ і виступив на підтримку тих, хто "страждає внаслідок насильства". До того ж Google заборонив організаціям, що фінансуються РФ, користуватися рекламними не якими іншими інструментами відео хостингу YouTube.

Росія дедалі сильніше відчуває міць санкцій, до яких приєдналися навіть нейтральні країни. Міністр економіки та фінансів Франції Брюно Ле Мер висловив думку, що санкції Заходу призведуть до краху економіки Росії.