RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Гроші можуть забирати на кордоні: Зеленський підписав закон про штрафи за вивезення валюти з України

Володимир Зеленський підписав закон, що передбачає штраф чи конфіскацію валюти на митницы, що планують вивозити, у разі, якщо вона чи інші товари не задекларовані.

Про це йдеться на сайті Верховної Ради.

Так, згідно із проектом, адміністративна відповідальність встановлюється за недекларування валютних цінностей у сумі понад 10 000 євро на особу. За це порушення передбачається відповідальність у вигляді штрафу розміром 20% суми, що перевищує дозволену для вивезення без декларування суму.

Проте, навіть сплативши штраф, людина все одно не зможе провезти таку суму валюти через кордон без відповідного документа.

За словами голови податкового комітету Данила Гетьманцева, 20% штрафу застосовуватиметься "виключно у разі недотримання встановленої форми декларування валюти". Якщо ж гроші переміщуватимуться з приховуванням або поза митним контролем, то власнику доведеться сплатити штраф у розмірі 100% вартості з конфіскацією всієї суми валюти.

Навіть у такому разі закон передбачає укладання мирної угоди з митницею – порушник зобов'язаний буде сплатити повну суму штрафу протягом 30 днів і тоді митний орган припинить провадження у справі про порушення митних правил.

Раніше ми писали, чи можуть неповнолітні вивозити валюту з України.