RU  UA

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Перший зерновоз з українською кукурудзою досяг узбережжя Туреччини

У вівторок, 2 серпня, перше судно з українським зерном прибуло до Туреччини - йдеться про суховантаж Razoni під прапором Сьєрра-Леоне.

Про це повідомило у Twitter міністерство оборони Турецької Республіки.

Корабель, який учора вийшов із порту Одеси, вже досяг чорноморського входу в протоку Босфор і став на якір у відведеному йому місці. Зараз корабель має пройти інспекцію загальною контрольною групою, а після огляду він має доставити вантаж із 26 тисяч тонн кукурудзи в порт Тріполі в Лівані.


З цього приводу також висловився президент України Володимир Зеленський - відео опубліковано на сторінках Офісу президента в соцмережах.

"Росія провокувала продовольчу кризу для того, щоб використовувати постачання пшениці, кукурудзи, олії як зброю... Але коли світ об’єднаний, коли партнери виконують взяті зобов’язання – можна досягати необхідного результату", - заявив глава держави у своєму зверненні.

Раніше ми повідомляли, що експорт зерна для України є надзвичайно важливим, а його відсутність створює проблеми не тільки для сільськогосподарських підприємств, а й для всієї держави.