RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Не лише валюта: куди українцям вкласти гроші на тлі зростання цін

Зважаючи на війну в Україні та стрімкий ріст валюти, наразі купувати долари для збереження коштів у більшості випадків не вигідно, проте можна створити собі "подушку безпеки", маючи заощадження або сплативши комунальні послуги наперед.

Про це повідомляє "Обозреватель".

Зазначається, що купувати американську валюту вигідно лише в тих випадках, якщо людина збирається робити покупку товару, ціна якого зафіксована у валюті і звершити операцію бажано до кінця поточного року. Окрім цього, купувати долари варто тим, хто має фіксовані у валюті обов'язкові платежі (розстрочки, кредити тощо).

При цьому, не обов'язково йти до банківської каси чи обмінника, адже багато банків надають можливість купити долари онлайн і цим самим допомогти українській економіці.

У критичний час найкращими інвестиціями є створення власної "подушки безпеки". Це можуть бути як накопичення, яких може вистачити на кілька місяців на випадок, якщо людина боїться втратити роботу, так і придбання того, що в будь-якому разі доведеться купувати з часом. Наприклад, можна заздалегідь сплатити комуналку (як мінімум газ, це допоможе легше пройти зиму) або придбати техніку, товари тривалого зберігання.

Раніше ми писали, чому, по словам експерта, курс долара злетів угору.