RU  UA

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Частині українців у жовтні не підвищили пенсії: у чому причини

Частина українських пенсіонерів після перерахунку у жовтні не отримала підвищенні пенсії.

Про це пише social.com.

У ПФУ відзвітували, що після перерахунку у жовтні середній розмір пенсії в Україні становить 4539 гривень. Однак, частина пенсіонерів залишилася незадоволеною, оскільки підвищення їх оминуло.

Читайте також: Достроковий вихід українців на пенсію: хто має право та як оформити.

Скарга також надійшла від Марини Кравець з Дніпра, хоча вона має більше ніж 30 років стажу. Проблема полягає в тому, що жінка вийшла на пенсію лише на початку 2022 року, тобто їй лише 60 років. Жовтневий перерахунок стосувався громадян, у яких не лише є достатньо стажу, але й які досягли певного віку. Підвищували пенсії людям віком від 65 років і старше.

Спеціалісти для пояснення ще розглянули випадок Ірини Волкової з Херсонщини, яка стверджує, що в неї і стажу більше ніж 35 років, і вже виповнилося 65 років, але розмір пенсії все одно не змінився. Жовтневий перерахунок міг оминути жінку через те, що вона продовжує працювати.

Аналізуючи скарги від громадян, спеціалісти закликають кожний випадок потрібно розглядати індивідуально. За даними ПФУ, в жовтні з 10,7 млн пенсіонерів підвищення отримали тільки 2,8 млн людей. З тих українців, хто дочекався підвищення, у середньому його розмір склав лише 231 грн. Все залежить від індивідуальних показників, виду пенсії та її складників на момент проведення державою перерахунку.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в Україні можуть змінити механізм нарахування пенсій.