RU  UA

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Доступні кредити під 3% на квартиру: хто може взяти і як оформити через "Дію"

В Україні запрацювала “Доступна іпотека” – військові, медики, науковці та вчителі тепер можуть отримати кредит на житло лише під 3%.

Деталями поділився міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Читайте також: Доступна іпотека в умовах війни: у чому ризик нової програми

"Якщо ви вже намагалися отримати іпотеку, то знаєте, що це доволі складний процес. Ми ж спростили його до кнопки "Почати" в послузі єОселя в меню послуг Дії. Далі ваші дані підтягуються з реєстрів автоматично. Надсилаєте заяву в один чи кілька банків і чекаєте на рішення про видачу кредиту", - розповів про спрощення процесу глава відомства.

Він також розповів про те, що на першому етапі отримати цей кредит зможуть військовослужбовці за контрактом, захисники України, силовики та члени їхніх сімей, медики, педагоги, науковці, які працюють у державному та комунальному секторах. Вже з січня наступного року уряд планує масштабуватиме програму, щоб житло під невеликий відсоток могли отримати й інші категорії українців. Вони матимуть змогу отримати кредит під 7%.

З повним списком категорій можна ознайомитись тут.

Нагадаємо, раніше ВРУ підтримала законопроект про призупинення виплат за кредитами для фізичних осіб, які втратили іпотечну нерухомість або автомобіль через бойові дії.