RU  UA

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Коли Україна може повернутись до планових графіків відключень світла: названа дата

Незабаром Україна може повернутися до планових графіків відключень електроенергії.

Про це попередив генеральний директор компанії ДТЕК Мережі Олександр Фоменко.

За його словами, наразі в українській енергомережі спостерігається суттєвий дефіцит енергії, однак незабаром країна може повернутися до планових графіків відключень.

Читайте також: Де в Києві можна зарядитися та зайти в інтернет під час відключення світла: карта

Фоменко спрогнозував, що вже у понеділок, 28 листопада, для побутових споживачів діятимуть погодинні обмення. Генерація продовжує нарощувати потужність, тому існує велика ймовірність збільшення лімітів, завдяки чому міста поступово вийдуть на графіки погодинних відключень, які діяли напередодні масштабної ракетної атаки ЗС РФ.

Мер Києва Віталій Кличко, у свою чергу, припустив, що у неділю, 27 листопада, у столиці діятимуть планові відключення електроенергії. За його словами, наразі вже 95% будинків міста забезпечені теплопостачанням, і незабаром цей рівень становитиме 100%.

"Зараз 25% жителів Києва без електропостачання і якщо далі ми будемо працювати, я переконаний, що в наступні дні, сподіваюся завтра, ми можемо вийти вже на планові графіки відключень", - зазначив Кличко і додав, що водопостачання у Києві було повністю відновлено.

Раніше ми розповідали, що на вихідних в Україні можуть запровадити погодинні відключення електроенергії.