RU  UA

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Так у березні чи у квітні? Коли в Україні пройде індексація пенсій

Щороку пенсії в Україні мають індексуватися з 1 березня, проте через брак грошей на це в державному бюджеті передбачалося, що її перенесуть на квітень. Проте в Мінсоцполітики підтвердили, що 2023 року в Україні індексація пенсій відбудеться з 1 березня згідно з пенсійним законодавством.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства соціальної політики.

Зазначається, що проєкт рішення влади буде винесено на розгляд Кабінету Міністрів найближчим часом.

Читайте також: Для кожного своя сума: кому у квітні підвищать пенсії в Україні

У міністерстві нагадали, що згідно із законом "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", індексація пенсій має проводитись щорічно з 1 березня з урахуванням рівня інфляції та динаміки середнього рівня заробітної плати у попередні три роки. Було ухвалено рішення, попри складність ситуації в публічних фінансах через повномасштабне російське вторгнення, провести вчасно індексацію.

Варто зазначити, що раніше голова відомства Оксана Жолнович попереджала, що індексація запланована на квітень.

"Ми працюємо над тим, щоб провести індексацію пенсій відповідно до інфляції. Є ж формула індексації та відповідний закон. Думаю, що така індексація відбудеться у квітні. Зараз робимо розрахунки", - зазначила тоді глава відомства. Крім того, Жолнович наголосила, що у 2023 році передбачається інфляція у розмірі 28%, але це не означає, що саме на стільки буде підвищено пенсії, оскільки формула індексації враховує й інші фактори.

Раніше ми писали, чому не всім українцям підвищують пенсію щодо досягнення певного віку.