RU  UA

Субота, 28 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85

Новини

28 вересня

Всі новини

ПриватБанк запровадив нові правила використання кредиток: хто не зможе переказати гроші

Деяким клієнтам ПриватБанк заборонить використовувати кредитні кошти – це стосується тих, кому, на думку представників банку, буде складно погасити борг.

Про це у банку розповіли у відповідь на скаргу клієнта на профільному форумі "Мінфін".

Так, за словами клієнта, йому не вдалося переказати кредитні кошти зі своєї картки на іншу, більше того – він також не зміг зняти з цієї картки готівку. Проте можливість оплачувати продукти кредитними коштами, як і раніше, залишилася.

Читайте також: В українських банках підвищили ставки за кредитами: що треба знати

"Ніби через війну, але війна вже майже рік іде, і все працювало. Прострочень ніколи не було, кредитна історія ідеальна", - поскаржився клієнт.

Водночас згідно з інформацією, наданою представником банку, умови використання кредитних коштів постійно переглядаються, як і розмір кредитного ліміту. При цьому враховується безліч показників.

"Кредитна історія також враховується, проте це не єдиний і не головний фактор, адже кожен із показників має свою вагу і впливає на кінцеве рішення. При знятті такого обмеження банк надсилає повідомлення", – зазначили у ПриватБанку.

Раніше ми писали, що у застосунку "Дія" було запущено програму пільгових державних кредитів під 3% на житло "єОселя", яка поки доступна лише захисникам України, представникам силових відомств, а також науковцям та вчителям.