RU  UA

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

Торкнеться всіх: як зміняться пенсії в березні

Індексація пенсій у наступному місяці пройде для всіх категорій українських пенсіонерів. У середньому вони матимуть на 400–700 гривень більше.

Про це в ефірі всеукраїнського телемарафону розповіла соціальної політики України Оксана Жолнович.

Читайте також: Ощадбанк приготував неприємну новину для пенсіонерів: що зміниться

Вона розповіла про те, що грошей у бюджеті для цих змін має вистачити. У середньому доплати до пенсій мають становити від 400 до 700 грн залежно від категорії пенсіонерів.

Глава відомства також розповіла про те, що на цьогорічну індексацію, незважаючи на війну, можуть розраховувати абсолютно всі категорії українських пенсіонерів. У тому числі – військові пенсіонери.

"Вже почали поширюватися чутки, чи всі можуть розраховувати на підвищення. За формулою, визначеною чинним законодавством, індексація передбачена лише для тих категорій, хто отримує пенсію вище за мінімальну. Зазвичай люди, які мають невеликий стаж або невеликий заробіток, уже мають певні гарантії, так сказати, "дотягування" виплат, які під індексацію не підпадали, але цього року ми розуміємо, що інфляція значно з'їла доходи наших громадян, тому ми працюємо над тим, щоб забезпечити всім категоріям підвищення на 20% пенсій, навіть тим, у кого вона найменша. Військовим пенсіонерам також", – заспокоїла міністр українських пенсіонерів.

Нагадаємо, раніше "Апостроф" розповідав про те, що робити пенсіонеру, якщо "Дія" некоректно відображає дані .