RU  UA  EN

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

8 травня

Всі новини

Ощадбанк приготував неприємну новину для пенсіонерів: що зміниться

Ощадбанк перестав випускати електронні пенсійні посвідчення, оскільки заяви на виготовлення цього документа у статусі опрацювання вже більш встановленого законом терміну у 30 робочих днів.

Про це повідомляє портал Мінфін із посиланням на скаргу українки, яка не може отримати ЕПП.

Водночас Пенсійний фонд керуються Постановою КМУ №637, яка зобов'язує ВПО видавати лише електронні посвідчення.

Читайте також: Пенсійне посвідчення у смартфоні: відеоінструкція додавання документа до "Дії"

Зараз українські пенсіонери мають можливість або користуватися паперовим пенсійним посвідченням або отримати його в електронній формі, що містить банківську платіжну програму. Проте переселенцям, які стояли на обліку до 24 лютого 2022 року, під час оформлення пенсії Пенсійний фонд видає виключно ЕПП, оскільки оформити паперове пенсійне посвідчення неможливо.

Проблема полягає в тому, що пенсійне посвідчення необхідне для виїзду за межі України та без нього інвалід чи пенсіонер не має права перетнути кордон.

В Ощадбанку зазначили, що ЕПП — складний мультифункціональний продукт із платіжною карткою, посвідченням, доступом до електронного кабінету Пенсійного фонду України тощо. І з незалежних від Ощадбанку причин випуск ЕПП припинено на невизначений час.

На період зупинення випуску електронних пенсійних посвідчень Ощадбанк пропонує клієнтам отримати окрему повнофункціональну банківську картку, а для отримання пенсійного посвідчення у паперовому вигляді необхідно звертатись до територіального органу Пенсійного фонду України з відповідною заявою.

Нагадаємо, раніше ми писали, що робити пенсіонеру, якщо Дія некоректно відображає дані.