В Україні стрімко дорожчає цибуля, але не тільки вона - ціни на моркву зростають вже третій тиждень поспіль. Експерти прогнозують, що ця тенденція збережеться і надалі.
Про це повідомляють аналітики проекту EastFruit.
Фахівці пояснили, що причина у нестачі пропозиції цього коренеплоду в українських господарствах. Покрити дефіцит за рахунок імпортної продукції, зокрема із Польщі, не вдається навіть частково.
На даний момент закупівельні ціни на моркву досягли вже 28-36 грн/кг, що в середньому на 12% дорожче, ніж наприкінці минулого тижня. Зростання вартості коренеплоду відбувається на тлі підвищеного попиту та виснаження його запасів в українських господарствах.
Читайте також: В Україні подорожчають одні з найпопулярніших продуктів: названо причини зростання цін
Аналітики підрахували, що на сьогодні ціни на моркву вже в середньому втричі вищі, ніж за аналогічний період минулого року. І, на жаль, це ще не межа – вартість коренеплоду продовжить зростати.
Як писав "Апостроф", нутриціолог Ольга Дорош розповіла, як економити при купівлі продуктів та смачно харчуватися.