RU  UA

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Хочете субсидію на комуналку – сплатіть борги: Мінсоцполітики назвало дату

Українцям можуть відмовити у наданні субсидії на комуналку, якщо вони не встигнуть погасити заборгованість з послуг ЖКГ.

Про це попереджає прес-служба Міністерства соцполітики.

Зокрема, у профільному відомстві озвучили дедлайн – крайню дату розрахунків щодо боргів для отримання субсидії. Так громадянам можуть відмовити у наданні пільг на оплату комунальних платежів, якщо вони до травня не встигнуть погасити заборгованість за послуги ЖКГ.

Читайте також: Як заощадити на комуналці в Україні: корисні поради

"У травні житлова субсидія призначатиметься на наступний період (до квітня 2024 року), і однією з умов для її призначення є відсутність заборгованості. Відповідно до законодавства, житлова субсидія не призначається за наявності простроченої більше трьох місяців заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг, термін позовної давності якої не минув і загальна сума якої перевищує 40 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (680 гривень)", - попереджають у Мінсоцполітики.

Разом з цим субсидію на комуналку можуть призначити боржникам, які опинилися у важких життєвих умовах. Така категорія громадян може розраховувати на пільги, якщо вони документально підтвердять оплату боргів або підпишуть договір із постачальником послуг щодо реструктуризації заборгованості.

Раніше ми розповідали, які документи, окрім паспорта та заяви, для призначення житлової субсидії.