RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Україні загрожує дефіцит кількох основних овочів: що може зникнути з полиць магазинів

В Україні стрімко дорожчає цибуля, більше того, найближчим часом вона може стати дефіцитом, ціни "злетять" ще більше. Така сама ситуація і з помідорами.

Про це розповів економічний експерт, член Економічного дискусійного клубу Олег Пензін, пише "Обозреватель".

"Точно буде ціла низка дефіцитів, наприклад, по овочах. Вже сьогодні є дефіцит цибулі, тому, напевно, вона трохи зростатиме в ціні. На рахунок помідорів: у нас більше четвертої частини ринку була Туреччина. Що буде далі - досить важко зараз передбачити", - зазначив він.

Туреччина скоротила постачання томатів в Україну, що спричинить дефіцит та зростання цін. Проте постачання з Туреччини може замінити Польща. Проблема ускладнюється тим, що власні українські парники для вирощування помідорів розташовані у Запорізькій та Херсонській областях. Тому наголос робиться на імпорт, пояснив експерт.

Читайте також: Не лише цибуля: ще один популярний овоч в Україні стає "золотим"

"У нас основні парникові господарства в Україні були у Запорізькій області" (12-13%) та на Херсонщині (14%). Просто треба розуміти, що там не так усе просто буде, бо навіть якщо буде швидка деокупація, там питання безпеки дуже серйозні, там все знищено", – констатував Пензін.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні продовжують зростати ціни на овочі так званого борщового набору. Протягом тижня найбільше подорожчали морква та капуста.