RU  UA

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

Всі новини

Нам вистачить: Міненерго хоче відновити продаж електроенергії до ЄС

На даний час в Україні ситуація з генерацією електроенергії, тарифи на яку до кінця квітня не підвищуватимуться, стабілізувалася, та навіть є резервні потужності.

Про це інформує Міненерго.

Як зауважив у Брюсселі міністр енергетики Герман Галущенко під час зустрічі з віце-президентом Європейської комісії з питань міжінституційних відносин Марошем Шефчовичем, нинішні потужності вже дозволяють експортувати електроенергію до європейських країн.

Читайте: Не ведіться на "Годину Землі": в "Укренерго" пояснили, чому згубно масово вимикати світло

Міністр висловив сподівання на якнайшвидше рішення європейської мережи операторів системи передачі електроенергії ENTSO-E щодо збільшення можливостей для імпорту та експорту електроенергії між Україною та ЄС.

За його словами, отримані від експорту електроенергії кошти дозволять стабілізувати фінансовий стан енергетичних компаній, які зазнали значних втрат від російських атак, а також підготуватися до проходження наступного опалювального сезону.

У той же час, як зазначалося, у процесі підготовки до наступної зими за рахунок нарощування маневрових потужностей Україна планує максимально децентралізувати генерацію електроенергії.

Також сторони обговорили співпрацю у сфері відновлюваних джерел енергії та використання газових турбін, подальшу інтеграцію України до європейських ринків електричної енергії та газу.

Окрема увага була приділена необхідності збереження європейських санкцій проти Росії в енергетичному секторі та їх розширення на російську ядерну галузь.

Марош Шефчович запевнив, що ЄС продовжуватиме підтримку України у боротьбі з агресором і зберігатиме політичний тиск на РФ.

Нагадаємо, що вчора у кількох районах Києва зникло світло.

  • Вас також може зацікавити:

Допоможуть економити гроші та час: українцям почали встановлювати "розумні" лічильники на електроенергію

Українцям стане простіше переходити на електрокари: Рада ухвалила важливий закон

За електроенергію можна платити вдвічі менше: українцям нагадали про "лайфхак"