RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Енергетика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Не ведіться на "Годину Землі": в "Укренерго" пояснили, чому згубно масово вимикати світло

НЕК "Укренерго" попередила про небезпечність для української енергосистеми масового вимкнення світла у певний час на "Годину Землі", яка організовується Всесвітнім фондом дикої природи (World Wide Fund for Nature, WWF). Така акція може призвести до того, що диспетчер буде змушений відключати працюючі енергоблоки.

Про це компанія повідомила на своєму каналі у Telegram.

Читайте також: Переводимо годинник на літній час: головні 5 правил

"Кількість виробленої електроенергії в кожен момент часу має відповідати кількості спожитої - це закон фізики. Одночасне вимкнення світла - це короткочасне зниження споживання. Якщо цю акцію підтримає багато людей, особливо у великих обласних центрах, це може призвести до профіциту потужності в окремих регіонах. Для забезпечення балансу енергосистеми диспетчер буде змушений різко знижувати потужність маневрової генерації - іншими словами, відключати працюючі енергоблоки", - пояснила пресслужба "Укренерго".

Така акція є шкідливою і в мирний час, а зараз - тим паче. Різке виключення світла одночасно у багатьох будинках, а потім різке включення є зайвим навантаженням, яке тільки шкодить надійності енергосистеми.

"Найкращим внеском кожного буде щоденне ощадливе використання електроенергії у пікові ранкові та вечірні години, щоб зменшити нерівномірність споживання електроенергії упродовж доби. Ми всіляко підтримуємо екоініціативи, спрямовані на протидію зміни клімату", - наголосили у компанії.

Так, приносити користь для збереження природи можна щодня, зокрема, не вмикати одночасно багато потужних приладів і переносити споживання потужної побутової техніки (духовка та пралка) на нічні години.

Раніше ми давали п'ять практичних порад, як економити електроенергію під час прання.

  • Вас також може зацікавити:

Тарифи на газ і світло можуть різко зрости: якими будуть ціни

Українцям стане простіше переходити на електрокари: Рада ухвалила важливий закон

За електроенергію можна платити вдвічі менше: українцям нагадали про "лайфхак"