RU  UA

Четвер, 9 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

9 травня

Всі новини

В Україні змінили порядок виплат волонтерам: що вирішив Кабмін

В Україні розпочався другий етап спільного проекту Мінветеранів України та Червоного Хреста України з підтримки ветеранів, які отримали інвалідність І або ІІ групи внаслідок війни, а Кабінет Міністрів тим часом вніс зміни до постанови № 604 від 19 серпня 2015 року щодо порядку виплати одноразової грошової допомоги у разі загибелі або інвалідності волонтера внаслідок війни, та членам їхніх родин.

Про це інформує Урядовий портал.

Зазначається, що одноразова грошова допомога відтепер також призначатиметься та виплачуватиметься волонтерам, які надавали допомогу Збройним Силам України чи іншим силовим структурам під час заходів із забезпечення оборони України, безпеки населення та інтересів держави у зв'язку з військовою агресією РФ проти України і стали особами з інвалідністю внаслідок поранення (контузії, травми або каліцтва) під час надання такої допомоги, та членам сімей загиблих з числа таких волонтерів.

Читайте: Вбито під час надання допомоги: у боях за Бахмут загинув волонтер зі США

Змінами також уточнено перелік документів, які необхідно надати набувачам одноразової грошової допомоги, що дозволить скоротити терміни їх розгляду.

Рішення про призначення одноразової грошової допомоги буде прийматися утвореною Мінветеранів міжвідомчою комісією, а виплати здійснюватимуться за рахунок коштів резервного фонду держбюджету.

Для призначення одноразової грошової допомоги необхідно звернутися до вищезазначеної комісії із заявою та подати необхідний перелік документів.

Нагадаємо, раніше ми писали, як оформити інвалідність цивільній людині, яка отримала її внаслідок війни.

  • Вас може зацікавити:

Проблеми зі здоров'ям – не завада: хто з інвалідністю може потрапити до армії

Кількість ветеранів в Україні може збільшитись: озвучена цифра

Військова підготовка населення: що може чекати на українців після завершення війни