RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Ціни на черешню б’ють рекорди: чи зможемо поласувати смачною ягодою цьогоріч

У середині травня ціни на черешню в Україні побили рекорд, як і багато інших продуктів. У деяких містах країни вартість цієї ягоди становить понад 1000 гривень за кілограм. Експерти пояснюють такі ціни дефіцитом товару та закупівлею імпортної черешні.

Про це пише "Хвиля".

Читайте також: Ціни по самі помідори: чи буде забезпечена Україна овочами

На ринках Києва черешню продають за 750 грн, 900 грн та 1 200 грн. Іспанська черешня у сервісі Fruit Time коштує 1 498,40 грн за кілограм. Найдешевша наразі ця ягода у Мукачеві - її пропонують за 600 грн.

Експерти стверджують, що у 2023 році урожай черешні може бути пізніше, ніж торік, або взагалі його не буде. Це пов'язано, у тому числі, з погодою. У період запилення більшості урожаю цієї ягоди - у квітні та на початку травня - були дощі та сильний вітер, а сама погода була холодною. Це затримало процес вегетації ранньої черешні. Але ще є шанс на цьогорічний хороший урожай.

“Якщо погода буде теплою та без опадів, тоді є шанс на врожай черешні та вишні. У разі нестачі вітчизняних фруктів їх можна імпортувати з інших країн. Водночас ціни будуть високими. Але ми матимемо, що пропонуватимемо споживачам”, – сказав президент Української Плодоовочевої Асоціації Тарас Баштанник.

Крім того, у 2022 році фермери окупованого Росією Мелітополя знищували урожай, тому що в Україну черешню не пускали, цьогоріч буде, ймовірно, так само.

Фото: t.me/huyovy_kharkiv

Фото: fruit-time.ua

Фото: Апостроф

Раніше ми розповідали, наскільки підскочать ціни на огірки та помідори.

  • Вас може зацікавити:

Дорого багато: українців шокували цінами на полуницю та малину у супермаркетах, фотофакт

Посівний календар на червень 2023: найкращі дні для робіт в саду і на городі

Десять фруктів та овочів, які найдовше зберігаються в холодильнику