Лайм

Десять фруктів та овочів, які найдовше зберігаються в холодильнику

Прості лайфхаки продовжать життя продуктам

Купуючи фрукти або овочі ми хочемо, щоби вони якомога довше залишалися свіжими та радували нас своїм смаком. Багато хто помилково кладе помідори і картоплю в холодильник, адже вони втрачають там свої смакові якості. Що можна класти в холодильник і які овочі, фрукти та ягоди найдовше зберігаються – розповідаємо у цьому матеріалі.

Яблука

Всі види яблук можуть залишатися хрумкими протягом декількох місяців, особливо якщо вони щойно зірвані з дерева. Яблука, які стоять на столі далеко від прямих сонячних променів, зберігаються близько тижня. Але охолоджені цілі яблука, загорнуті у вологий паперовий рушник, можуть зберігатися в холодильнику близько шести тижнів.

Фото: unsplash.com

Апельсини

Якщо ви хочете, щоб апельсини зберігалися два тижні або довше, тримайте їх у холодильнику. Зберігайте цитрусові без пакета або в сітчастому мішечку, щоб вони могли дихати. Цей метод підходить не тільки для апельсинів, але й для всіх видів цитрусових, включаючи грейпфрути та лимони.

Диня

Диня може зберігатися тижнями, залежно від того, наскільки вона стигла на момент покупки. Дайте дині дозріти на столі або уповільніть процес дозрівання, помістивши цілу диню в холодильник. Як тільки диня дозріє, її можна тримати в холодильнику ще кілька днів, перш ніж ви її наріжете. Скибочки дині зберігатимуться ще 3-4 дні у герметичному контейнері для зберігання харчових продуктів. Залишки м'якої дині можна заморозити для майбутніх смузі.

Фото: unsplash.com

Полуниця

Це одна з найбільш довгоживучих ягід. Свіжа полуниця може зберігатися тиждень або навіть довше. Почніть з огляду пакування полуниці на наявність ознак псування, погані ягоди відкиньте. Потім застеліть герметичний контейнер або банку сухим паперовим рушником, зверху покладіть полуницю і накрийте кришкою. Зберігайте у холодильнику.

Читайте також: Допоможуть зберегти свіжість: лайфхаки для правильного зберігання огірків.

Чорниця

Зберігайте чорницю у контейнері з циркуляцією повітря. Дно вистеліть паперовим рушником, щоб увібрати зайву вологу. У такому вигляді тримайте чорницю на полиці холодильника до десяти днів.

Фото: unsplash.com

Картопля

Картопля найдовше зберігається у темному прохолодному місці, але не в холодильнику. У холодному погребі овоч залишиться свіжим протягом року. У будь-якій прохолодній сухій коморі картопля зберігатиместься кілька місяців.

Гарбуз

При кімнатній температурі гарбуз може зберігатися дуже довго, хоча його слід тримати далеко від сонячного світла. Зимові сорти, такі як жолудь та батат, можуть зберігатися без холодильника більше місяця. Якщо хочете продовжити термін зберігання, покладіть гарбуз у холодильник. Однак після розрізання гарбуз придатний лише протягом декількох днів.

Фото: unsplash.com

Капуста

При правильному зберіганні в холодильнику капуста зберігається до одного тижня, а можливо, і довше. Тримайте капусту, загорнуту в паперові рушники. Ви також можете зберігати очищену від стебел і готову до вживання капусту в скляних герметичних банках з водою.

Буряк

Ще один коренеплід, який може зберігатися в холодильнику тижнями - буряк. Цілі буряки потрібно трохи підготувати, щоб вони залишалися свіжими протягом декількох тижнів або навіть місяців. Зелень зріжте, овочі промийте та обсушіть, загорніть у паперові рушники.

Фото: unsplash.com

Морква

Морква може залишатися хрумкою до місяця (або, можливо, довше) при належному догляді в холодильнику. Мити та чистити моркву попередньо не потрібно. Зберігайте її в герметичному контейнері або пакеті в найбільш холодній частині холодильника.

Раніше ми розповідали, як зберігати яйця у холодильнику, щоб вони залишалися свіжими довше.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати

Чи є в українській мові слово Пасха, як правильно називати велике християнське свято

Як правильно називати свято Великодня - Паска, Пасха та інші варіанти, які використовуються і не використовуються