RU  UA

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

"Працюють на терор": Зеленський розповів про нові санкції проти російського ВПК

Два тижні тому, 12 травня, було затверджено одразу п'ять пакетів антиросійських санкцій, а сьогодні, 27 травня, президент України Володимиром Зеленським були введені в дію рішення РНБОУ проти юридичних та фізичних осіб, які "працюють на терор".

Про це глава держави розповів у своєму вечірньому зведенні.

Читайте: VS Energy, Деркач та дочка Лебедєва: кого торкнулися нові санкції РНБО

"Загалом 220 компаній і 51 фізична особа. Це підприємства ВПК та дотичні російські компанії. Підприємства, що обслуговують війну. І особи, через яких відбувається управління цими компаніями", - розповів Зеленський.

За його словами, під Указ президента №307/2023 потрапили різні компанії і не усі з них діють на території держави-терориста.

"Але глобальний тиск отримають усі. Крок за кроком ми збираємо повні дані про всіх, хто працює на агресію – прямо чи опосередковано. Кожна така особа буде заблокована, і наші українські санкції або вже синхронізовані, або будуть синхронізовані із санкціями вільного світу", - пояснив він.

Президент наголосив, що Україна та її країни-партнери продовжать санкційні кроки, адже на черзі вже нові обмежувальні пакети, ще більш масштабні. "Росія нічого не здобуде і все програє. Разом із тими, хто ще якось намагається їй допомагати в терорі", - переконаний глава держави.

Нагадаємо, раніше Сполучені Штати запровадили нові санкції та розширили експортні обмеження проти компаній з Росії, Білорусі, Вірменії, а також Киргизстану.

  • Вас може зацікавити:

Китай відмовився купувати російську пшеницю всупереч проханням Путіна - Bloomberg

Конфіскація російських активів: в США ухвалили рішення щодо України

Нові санкції проти РФ: які обмеження оголосила Британія та анонсували США