RU  UA

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Скільки платять військовим за часткової втрати працездатності: озвучено суму

У Міністерстві оборони розповіли про встановлені розміри одноразової грошової допомоги, яку виплачують військовим, військовозобов’язаним та резервістам, а також "строковикам" у разі часткової втрати працездатності без інвалідності.

Про це інформує Armyinform.

Читайте також: Мобілізація влітку 2023 року: кого призвуть і хто має право на відстрочку. Повний список

Скільки платять військовим за часткової втрати працездатності

Одноразову грошову допомогу виплачують залежно від ступеня втрати працездатності, який має установити медико-соціальна експертна комісія у відсотках для військових, окрім строкової служби: від 70-кратного прожиткового мінімуму, затвердженого законом для працездатних осіб на початок січня календарного року, коли вперше встановили ступінь втрати працездатності, якщо поранення чи каліцтво, захворювання - пов’язані зі службою, а також особі, звільненій зі служби, яка частково втратила працездатність через зазначену причину, але не пізніше ніж через три місяці після звільнення зі служби.

Одноразову допомогу виплачують залежно від ступеня втрати працездатності за рішенням медико-соціальної експертної комісії у відсотках для строковиків: від 70-кратного прожиткового мінімуму для працездатних осіб на 1 січня календарного року, коли вперше встановили ступінь втрати працездатності, якщо поранення пов’язані з виконанням обов’язків служби, а також особі, звільненій зі служби, яка частково втратила працездатність через зазначені причини, проте не пізніше ніж через три місяці після завершення несення служби.



На одноразову допомогу мають право військовослужбовці строкової служби залежно від ступеня втрати працездатності, який установлюється медико-соціальною експертною комісією у відсотках від 50-кратного прожиткового мінімуму для працездатних осіб на 1 січня к. р., коли вперше встановили ступінь втрати працездатності.

Для військовозобов’язаних та резервістів одноразову грошову допомогу виплачують залежно від ступеня втрати працездатності, який установлюють медико-соціальні експертні комісії у відсотках від 50-кратного прожиткового мінімуму для працездатних осіб на 1 січня к. р., коли вперше встановили ступінь втрати працездатності (військовозобов’язаному чи резервісту, призваних на навчальні (чи перевірочні) та спеціальні збори або для проходження служби у військовому резерві, який був поранений чи захворів під час виконання обов’язків військової служби чи будучи у резерві).

Раніше "Апостроф" повідомляв, що влада Івано-Франківської області спростувала інформацію про тимчасову заборону на планові госпіталізації військовозобов'язаних чоловіків, якщо у них немає згоди на це від територіальних центрів комплектування (ТЦК).

  • Вас також може зацікавити:

У Рівному повістку вручили 8-річному хлопчику: у ТЦК пояснили, як таке сталося

Під Львовом блогер образив співробітників ТЦК: деталі скандалу

Придатний, але поспати любить: в Україні засудили "креативного" ухиянта

В Україні дев'ятий рік триває жорстока війна з Росією, що напала на нас. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повістки – це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, за повісткою можливий заклик військовозобов'язаного на військову службу. Це звичайний процес у воюючій країні. Слід пам'ятати, що обов'язком кожного українця є захист своєї країни. Адже якщо сьогодні ти тікаєш від війни – завтра вона може прийти до тебе.