RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Скандал із забороною госпіталізації чоловіків на Прикарпатті отримав продовження: що сталося

Влада Івано-Франківщини спростувала інформацію про нібито тимчасову заборону на планові шпиталізації військовозобов'язаних чоловіків, якщо ті не матимуть погодження на це від територіальних центрів комплектування (ТЦК).

Про це йдеться у розʼясненні рішення Ради оборони області, інформує "Галка".

Читайте також: "За 1,5 року змужніли та перевершили амазонок": Наєв назвав кількість жінок, які зараз служать в армії

За словами заступника керівника Івано-Франківської ОВА Віталія Ільчишина, такі повідомлення у ЗМІ не відповідають дійсності.

"На Раді оборони області справді розглядалося таке питання, підставою для якого був лист від ТЦК із відповідним запитом. Проте Рада оборони не приймала рішення про заборону на госпіталізацію. Було лише доручено опрацювати та підготувати своє рішення департаменту охорони здоровʼя про заборону або ні", - наголосив він.

Водночас зауважив, що в країні чоловіки, котрим видали бойові повістки і мають рішення військово-лікарських комісій (ВЛК) про придатність до служби, звертаються у медзаклади з минулими хворобами, шукаючи лазівки уникнення служби в армії.

Раніше голова Коломийської районної військової адміністрації Любомир Глушков у соцмережі повідомив, що нібито місцева влада має забезпечити умови, щоб усіх військовозобов'язаних чоловіків регіону направили у територіальні центри комплектування. Зокрема, без згоди ТЦК заборонятиметься шпиталізація.

В Україні дев'ятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток - це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов'язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов'язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни - завтра вона може прийти до тебе.

Раніше ми писали, що українці продовжують заробляти на війні та мобілізації.

  • Вас також може зацікавити:

Обмежено придатних можуть відправити на медкомісію повторно: що треба знати призовникам

Що робити, якщо придатний до служби, але є проблеми зі здоров'ям: роз'яснення мобілізованим

Загрожує штраф у 40 тисяч гривень: яку важливу умову повинні виконати військовозобов’язані