RU  UA

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Як підвищення тарифів на світло пов'язане з субсидіями: в Раді дали пояснення

В Україні під час запровадження нового тарифу на електричну енергію враховували соціальні наслідки такого рішення. Паралельно з цим ухвалили низку рішень щодо спрощення механізму отримання субсидій.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів голова комітету Верховної Ради України (ВРУ) з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус.

Читайте також: Українцям в платіжках за газ вказують суми "з повітря": в Нафтогазі дали пояснення

За його словами, встановлення тарифу на електроенергію на вищому рівні для побутових споживачів є доволі відчутним для енергетичних компаній. Отримані додаткові кошти дозволять поремонтувати об’єкти енергетичної інфраструктури, зокрема електростанції, трансформаторні підстанції, електромережі, пошкоджені чи зруйновані від російських ракетних атак.

Ухвалюючи новий тариф на електрику, передбачили можливість держпідтримки соціально незахищених верств населення.

"Для цього ухвалено низку рішень, які спрощують процес отримання субсидій, скорочують вимоги до необхідної документації", - зауважив він.

Так, Мінсоцполітики разом з Мінцифри розробили програмне забезпечення для оформлення житлових субсидій, зокрема через мобільний застосунок "Дія". Тому ті громадяни, які зараз хочуть оформити допомогу на оплату комунальних послуг від держави, зможуть зробити це простіше, ніж раніше.

Також голова комітету ВРУ з питань енергетики запевнив, що цього року підвищуватися тарифи на природний газ не будуть.

"У нинішньому році цього точно не планується. Так само не планується найближчим часом переглядати і тарифи на електроенергію", - наголосив Андрій Герус.

Більше читайте у матеріалі "Апострофа": Рекомендую підготуватися українцям до непростої осені та зими – голова енергетичного комітету ВР Андрій Герус

  • Вас також може зацікавити:

"Жеруть" електроенергію: рейтинг приладів, які найбільше спустошують гаманець

В Україні продовжили пільговий тариф на газ: кого стосується

Українцям можуть надати пільги на оплату холодної води: що потрібно знати