RU  UA

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Кілька країн ЄС хочуть продовжити обмеження на імпорт зерна з України

На тлі погроз глави Кремля Володимира Путіна про вихід РФ із "зернової угоди", Угорщина та ще чотири країни ЄС закликають Єврокомісію продовжити заборону на імпорт українського зерна.

Про це заявив угорський міністр сільського господарства Іштван Надь, повідомляє місцеве видання Vilaggazdasag.

Читайте також: Нагнути Путіна в бункері: що відбувається з "зерновою угодою"

За інформацією видання, міністр заявив, що Угорщина, Болгарія, Польща, Румунія та Словаччина просять Єврокомісію продовжити заборону на імпорт української сільгосппродукції в ці країни після 15 вересня, після закінчення чинних обмежень.

"Щодо обмеження імпорту, Угорщина поділяє позицію Болгарії, Польщі, Румунії та Словаччини, яка полягає в тому, що Єврокомісія має продовжити заборону на імпорт української сільгосппродукції навіть після 15 вересня, оскільки це єдиний спосіб захистити інтереси європейських фермерів", - сказав Надь.

Водночас, він виступив за продовження "зернової угоди", адже, за його словами, коли українське зерно транспортується морем, значно менша частина зерна потрапляє до Європи.

"Останнім часом дедалі менша частка української сільськогосподарської продукції транспортується морем, а решта надходить до Європи через п'ять країн. Це свідчить про зміни на внутрішньому ринку, які спричиняє необмежений приплив української сільськогосподарської продукції до Європи", - сказав міністр.

Надь наголосив, що "зерновий коридор" має працювати справно, щоб логістична та портова інфраструктура, яка є важливою для транспортування на ринки за межами Європи, розвивалася й надалі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш звернувся до президента Росії Володимира Путіна з проханням продовжити "зернову угоду" - натомість він пообіцяв підключити один із російських банків до міжнародної системи банківських платежів SWIFT.

Вас також може зацікавити:

До чого доводить шантаж: як Ердоган відважив ляпас Путіну

Ніяких заяв: у Путіна відреагували на продовження "зернової угоди"

Знову "всіх переграв"? Путін погодився на продовження "зернової угоди"