RU  UA

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Може працювати і без Росії: Зеленський висловився про долю "зернового коридору"

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна запропонувала Туреччині та ООН пролонгувати функціонування "зернового коридору" без Росії, яка вирішила вийти з домовленостей.

Про це він розповів у вечірньому зверненні.

Читайте також: "Ми не боїмося цього": Зеленський відреагував на вихід Росії із зернової угоди

За словами глави держави, Україна не укладала жодних угод із РФ, а домовленість про постачання українського збіжжя було підписано з Туреччиною та ООН.

"Чорноморська зернова ініціатива може і повинна працювати без Росії і надалі… Залишається вона чинною. Єдине, що залишається зараз – це її акуратне виконання, рішучий тиск світу на державу-терориста", - зауважив він.

Зеленський додав, що відповідні листи Україна направила президенту Туреччини та генсеку ООН. Там міститься пропозиція продовжити роботу Чорноморської зернової ініціативи або її аналога у тристоронньому форматі.

"Україна, ООН, Туреччина спільно можуть забезпечити роботу продовольчого коридору та інспектування суден. І це потрібно для усіх у світі", - наголосив президент.


Нагадаємо, після вибухів на Кримському мосту у ніч на 17 липня у Кремлі виступили із заявою, що РФ призупиняє участь у "зерновій угоді".

  • Вас також може зацікавити:

Нагнути Путіна в бункері: що відбувається з "зерновою угодою"

До чого доводить шантаж: як Ердоган відвантажив ляпас Путіну

Знову "всіх переграв"? Путін погодився на продовження "зернової угоди"