RU  UA

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Україна повернула контроль над "вишками Бойка": деталі блискучої операції ГУР, відео

Україна повернула під свій контроль так звані "Вишки Бойка", які Росія окупувала у 2015 році, а з початком повномасштабного вторгнення використовувала їх у військових цілях.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління МО України.

Читайте також: "Вишки Бойка": що це таке і як вони з'явилися в Чорному морі

Повідомляється, що зокрема під контроль були повернуті бурові платформи "Петро Годовалець" та "Україна", а також СПБУ "Таврида" і СПБУ "Сиваш".

"Під час проведення операції спецпризначенцям вдалося захопити цінні трофеї: запас вертолітних боєприпасів типу НАР (некерованих авіаційних ракет), а також РЛС "Неву", що може відстежувати рух суден у Чорному морі", - йдеться у повідомленні ГУР.

Також повідомляється, що під час однієї з фаз цієї операції відбувся бій між українськими спецпризначенцями на катерах та російським винищувачем Су-30. Внаслідок бою російський літак отримав ураження і змушений був відступити.

Вишки Бойка - бурові газовидобувні платформи В312 — "Петро Годованець" (побудована в 2010) та В319 — "Україна" (побудована в 2012) біля берегів Криму в Чорному морі. В 2014 році захоплені Росією. Закупівля плавучих вишок для видобутку газу спричинила суспільний резонанс через можливе порушення законів України та привласнення державних коштів у особливо великих розмірах колишнім міністром енергетики України, проросійським політиком Юрієм Бойком. Було відкрито кримінальне провадження.


Раніше ми розповідали, що ЗСУ успішно провели операцію на південь від Авдіївки та зайняли частину селища Опитне Донецької області.

Вас також може зацікавити:

ЗСУ використовують російський ленд-ліз у війні дронів: військовий розповів про нові розробки

ЗСУ "запакетували" ще майже 600 окупантів: оновлені втрати РФ від Генштабу

Тактика принесла результати: в ЗСУ підбили підсумки щоденного випалювання ворожої артилерії