RU  UA

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Компенсації за зруйноване окупантами житло: в уряді назвали вражаючу суму виплат

Уряд України перерахував 1 мільярд гривень на потреби громадян, чиє житло було зруйновано чи пошкоджено внаслідок бойових дій, терористичних атак та диверсій з боку російських окупантів.

Про це йдеться у відповіді Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури на офіційний запит "Апострофа", уточнивши, що ці дані актуальні станом на 6 вересня.

Читайте: Компенсації за програмою "єВідновлення": в уряді роз'яснили, на що можна витратити кошти, що виділяються

Грошова допомога на відновлення пошкодженого та зруйнованого майна українців здійснюється через електронну публічну послугу "єВідновлення".

У Мінінфраструктури також повідомили, що допомогу в рамках програми відновлення житла, яке було пошкоджено або зруйновано внаслідок збройної агресії РФ, вже отримали понад 14 тисяч осіб.

Усього станом на 12 вересня було подано 422 895 заяв на компенсацію у рамках програми "єВідновлення", з них вже опрацьовано 19 471 заяву, у тому числі 7 124 заяв, поданих громадянами у Харківській області, 4 435 - у Київській області, 2 211 - у Донецькій області.

Максимальний розмір компенсації за один пошкоджений об'єкт становить 200 тисяч гривень, проте рішенням уряду, яке набуде чинності 15 вересня, максимальна сума компенсації збільшується до 500 тисяч гривень.

Нагадаємо, що власники зруйнованого житла повинні витратити кошти, що надійшли на їх рахунок, протягом року, інакше їх повернуть до держфонду.

  • Вас може зацікавити:

Українці можуть оформити карту "єВідновлення": що потрібно знати

Почався прийом заявок на компенсацію за зруйноване житло: покрокова інструкція

єВідновлення: як подати заявку на на ремонт пошкодженого майна, якщо у вас немає смартфона