RU  UA

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

На дрони і боєприпаси: Рада ухвалила рішення щодо "військового ПДФО"

Верховна Рада схвалила у повторному другому читанні законопроєкт, відповідно до якого податок на доходи фізичних осіб з забезпечення військових переспрямують з місцевих до державного бюджету. За проголосувало 253 народних депутатів.

Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк.

Читайте також: Місцевим бюджетам уріжуть доходи: Рада проголосувала за бюджет-2024

Загалом, доходи Дорожнього фонду в 2024 році спрямовуються в загальний фонд державного бюджету і на потреби оборони. Звичайне ПДФО залишається в громадах в обсязі 64%.

За словами нардепа, з 1 жовтня по 31 грудня 2023 року "військове ПДФО" спрямовується до державного бюджету в пропорції 50% на 50%: ДСЗІ на дрони (13 млрд грн) і Міноборони на закупівлю артилерійських систем (13 млрд грн)

З 1 січня і до 31 грудня року, в якому припинено чи скасовано воєнний стан "військове ПДФО" розподіляється в таких пропорціях: 45% - ДСЗІ на дрони (прогноз 43+ млрд грн), 45% - Мінстратегпром для розгортання виробництва боєприпасів та зброї (43+ млрд грн), 10% - розпорядникам сектору безпеки і оборони для автоматичного розподілу між військовими частинами пропорційно відповідно до сплаченого ПДФО (близько 10 млрд)

Нардеп наголосив, що ціна питання в цьому і наступному році для загального Бюджету від законопроекту становить 214,7 млрд грн на військові видатки.

Нагадаємо, наприкінці вересня парламент ухвалив відповідний законопроєкт у першому читанні. Однак 17 жовтня ВРУ не змогла ухвалити законодавчу ініціативу в другому читанні. За ухвалення проголосували 223 народні депутати з 226 мінімально необхідних.

Раніше ми писали про те, що у Києві під час війни оновлять золоті бані Софійського собору за 80 мільйонів.

Вас також може зацікавити:

Ціни на цигарки підскочать, а на алкоголь - ні: на скільки подорожчає пачка в 2024 році

У Пенсійному фонді розповіли, чи індексуватимуться пенсії у 2024 році

Виплата пенсій у 2024 році: як зміняться вимоги до стажу