RU  UA

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Хто б сумнівався: ще одна країна ЄС заблокує кордон з Україною

Вслід за словацькими та польськими перевізниками Асоціація угорських підрядників автоперевезень MKFE заявила, що з понеділка, 11 грудня, почне протест на кордоні з Україною "Загонь-Чоп" щодо скасування "транспортного безвізу" для української держави.

Про це повідомила MKFE.

Читайте також: Кордон на замку: Україні загрожує повна транспортна блокада

У повідомленні зазначається, що дозвіл на демонстрації асоціація отримала від поліції повіту Саболч-Сатмар-Берег. Протестувальники хочуть своєю акцією привернути увагу Європейської комісії та уряду Угорщини до "серйозних наслідків угоди між ЄС, Україною та Молдовою", яка нібито лібералізує автоперевезення та ставить багато угорських підприємств у скрутне становище.

"Автоперевізники вимагають негайного перегляду угоди та відновлення ліцензійних квот на україно-угорські перевезення, а також ефективного та інтенсивного офіційного контролю за українськими перевізниками", - зауважили в MKFE.

Угорщина та представники Польщі, Словаччини та Чехії направили пропозиції до Єврокомісії та Європарламенту про обмін "транспортного безвізу".

"18 грудня Європейський союз і Україна знову зустрінуться для переговорів. Ми сподіваємося, що замість нинішньої жорсткої відмови переговори просунуться вперед і перегляд угоди між ЄС і Україною буде більш сприятливим для угорських перевізників", - додали у MKFE.

За даними Держмитслужби України, сумарний експорт автотранспортом з України через Угорщину у листопаді збільшився на 0,3% - до 163,2 тисяч тонн, а імпорт - на 39,4% - до 137,5 тисяч тонн.

Раніше ми розповідали, як польські страйкарі працюють на ворога України.

  • Вас може зацікавити:

Потягів з фурами буде більше: в "Укрзалізниці" придумали, як обійти польську блокаду

У Єврокомісії підтримують "транспортний безвіз" з Україною

Заблоковано вже майже 3 тисячі авто: яка ситуація на кордонах з Україною