RU  UA

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Як поповнити банківську картку за кордоном: українцям дали пояснення

Українці за кордоном можуть поповнювати свої картки українських банків декількома способами. За ці операції можуть знімати додаткову комісію.

"Апостроф" розповідає, як поповнити картку ПриватБанку та Монобанку.

Читайте також: Оплата банківськими картками за кордоном: які важливі нюанси треба знати українцям

ПриватБанк

Поповнення картки за кордоном буде вважатися іноземним переказом коштів, тому стягуватиметься комісія. Зробити це можна лише безготівково. Є три способи поповнити картку:

Переказ через міжнародну систему переводів

Йдеться про Western Union, MoneyGram, RIA Money Transfer, PrivatMoney, Meest тощо. Для цього треба буде вказати ПІБ латинськими літерами, країну та місто проживання.

SWIFT-платежі

У цьому випадку переказ проводиться за допомогою мобільного додатку. Для цього необхідно вказати ПІБ, поштову адресу, номер картки, IBAN, назву, юридичну адресу та SWIFT-код банку отримувача, який можна знайти на сайті ПриватБанку через "Контакти".

Переказ на картку (Р2Р переказ)

Це переказ коштів між картками Visa/MasterCard. Гроші відправляться з рахунку у місцевому банку. Для цього необхідно лише знати ПІБ латиницею та повний номер картки.

Монобанк

У Монобанку можна поповнити картку за кордоном у чотири способи:

З іншої картки Visa/Mastercard

Для цього треба зайти у Монобанк, обрати "Поповнити картку" та вказати номер своєї картки. Комісія нараховується в індивідуальному порядку, у застосунку не вказується. Водночас Банк не стягує відсотки за даний процес.

SWIFT

Це банківський переказ через міжнародну платіжну систему Swift. Реквізити для поповнення своєї картки також можна знайти у застосунку Банку.

SEPA

Якщо необхідно переказати кошти в євро, то підійде система банківських переказів SEPA. Картка Монобанк дозволяє відкрити віртуальну валютну картку в євро чи доларах, куди можна переказувати гроші через наступні платіжні системи: Ria Money Transfer, MoneyGram і Payoneer. Далі гроші можна кинути на основний гривневий рахунок з конвертацією за поточним банківським курсом. Комісія за переказ - 2-3%.

Western Union

Комісія залежить від валюти для поповнення та суми операції. Перекази на закордонні картки можуть бути частково обмежені, поки діє в Україні воєнний стан.

Раніше ми писали, скільки коштує відпочинок на курортах України і Польщі.

  • Вас може зацікавити:

Курс гривні в 2024 році: що прогнозують аналітики та НБУ

Українцям в Польщі з 1 січня збільшать виплати на дітей: названо суму

Де в ЄС найбільше мігрантів з України: дані статистики по країнах